Hvem er vi

 
Mange butikker har det svært, både i de større og i de mindre byer. Men Langå Bog og Kram er fulgt med tiden og har udviklet forretningen i takt med tidens tendenser.

Minutrabat – en langåsk opfindelse
Bog og Kram i Langå vil også gerne servicere kunder, der bor uden for Langå:

”Vi har de seneste år haft stor succes med vores såkaldte minutrabat,” fortæller Martin Bay Nielsen.

”Den betyder, at hvis du bor uden for Langå, får du rabat på garn, legetøj, isenkram, papirvarer og kontorartikler, alt efter hvor mange minutter, det tager dig at køre hen til os – dog max. 30 procent. Vi har haft kunder fra Assentoft, for hvem det tager ca. 15 minutter at køre hertil. Og så får de 15 procent rabat. For nylig var der en strikkeklub, der opdagede det, og de har været her og købe masser af garn til deres strikketøj. Det er da sjovt, ikke?”

Fra Lysgård syd for Viborg har Bog og Kram haft kunder, som købte skolesager, og en kunde kørte helt fra Thisted for at købe is-asietter.

Fra boghandel til multifunktionsbutik
Bog og Kram i Langå blev etableret i 1936. Martin Bay Nielsen overtog butikken for 25 år siden. Dengang hed den Langå Boghandel, og der solgtes bøger, legetøj og papirvarer. Og så kunne man få fremkaldt sine fotos i butikken.

I løbet af årene har Martin Bay Nielsen og hans kone Merete Nielsen udviklet forretningen til det, den er i dag: En multifunktionsbutik med egen webshop. For nogle år siden skiftede butikken navn og kom til at hedde Bog og Kram.

”Det nuværende navn passer bedre til butikken,” mener Martin Bay Nielsen.

”Vi sælger i dag både bøger, garn, legetøj, isenkram, papirvarer, kontorartikler, chokolade, kaffe og te. Vi har posthusfunktionen, lotteri for Danske Spil og Vare- og Landbrugslotteriet. Og så er vi leveringsbutik for PostDanmark, GLS Pakkeservice, Bring og Dansk Avisomdeling. Og skal du have taget pasfoto eller skiftet batteri i dit ur, klarer vi også det.”

Martin Bay Nielsen glæder sig over butikkens succes:
”Vi har en veldrevet forretning, der giver overskud, og det er vi egentlig lidt stolte af.
 
På billedet ses:
 
Indehaver Martin Bay Nielsen og Butiksassistent Line Larsen
Martin og Line
Bog og Kram.dk | CVR: 16564931 | Bredgade 44, 8870 Langå  | Tlf.: 86 46 15 36 | bogmartin@bogogkram.dk